free css templates

КЛИНТОНУ И БЛЕРУ СУ АПЛАУДИРАЛИ ШТО УБИЈАЈУ СРПСКУ ДЕЦУ 

Харолд Пинтер енглески књижевник и песник који је добио Нобелову награду 2005. 

Mobirise

                     Има једна стара прича о Оливеру Кромвелу. Пошто је заузео ирски град Дрогеда, грађане су скупили на главном тргу. Кромвел је рекао својим капетанима:"Добро! Хајде сад побите све жене и силујте све мушкарце."

                    Један његов помоћник је рекао:"Извините генерале. Зар не би требало обратно?" А глас из гомиле је повикао:"Ма зна Господин Кромвел шта ради". Тај глас је глас Тонија Блера."Господин Буш зна шта ради".

                 А чињеница је да доиста господин Буш и његова банда знају шта чине и Блер је, сем ако није потпуни идиот као што се понекад чини да јесте, такође зна шта они чине. Буш и компанија су одлучили, једноставно речено, да освоје свет и све светске ресурсе. И не дају ни пет пара колико ће успут људи да побију. А Блер иде са њима.

                Он нем подршку Лабуристичке партије, он нема подршку земље или фамозне "међународне заједнице". Како може да оправда то што уводи земљу у рат који нико не жели? Не може. Он може само да се држи реторике, клишеа и пропаганде. Слабо смо ми размислили када смо гласали да Блер дође на власт; нисмо схватали да ћемо доћи у ситуацију да га омрзнемо.

                Идеја да он има утицаја на Буша је смешна. Његово вечито пристајање на америчке уцене је патетично.

                Уцењивање је, наравно, стара традиција која се у САД поштује. Обраћајући се грчком амбасадору у САД у 1965 години, Линдон Џонсон је рекао:" Јебеш твој парламент и твој устав. САД су један слон. Кипар је мува. Грчка је мува. Ако вас двојица наставите да чачкате слона бићете млатнуте сурлом, и то добро млатнуте."

                    Знао је он шта прича. Убрзо потом пуковници, уз подршку САД, преузели су власт у Грчкој и грчки народ је провео седам година у правом паклу.

                    А што се тиче САД-слона, нарастао је у чудовишну гротеску, гадних размера.

                  Језиви злочини на Балију ништа не мењају на тој чињеници. "Специјалне везе" између САД и Британије су у задњих 12 година донеле погибију на хиљаде људи у Ираку, Авганистану и Србији. Све то у намери САД и Британије да следе "моралне норме" освајања "мира и стабилности" у свету.

                   Коришћење осиромашеног уранијума током Рата у заливу било је посебно ефикасно. Ниво радијације у Ираку је страховито порасло. Деца се рађају без мозга, без очију, без гениталија. А тамо где имају уши, уста или ректум, све што из љих цури је само крв.

                    Блер и Буш су, наравно,потпуно незаинтересовани за те чињенице, не забораваљајући ни шармантног, накезеног,очаравајућег Била Клинтона, који је добио стандардно сјајне овације на конференцији Лабуристичке партије. За шта? За убијање ирачке деце? Или српске деце?

                   Буш је рекао:"Ми не желимо да најгоре светско оружје остане у рукама најгорих светских лидера." Потпуно тачно. Погледајте се у огледало. То сте ви!

                  САД у овом тренутку развија напредне системе "оружја за масовно уништење" и спремна је да их употреби сваки пут када сматра погодним. Напустиле су међународне споразуме о биолошком и хемијском оружју, одбиле да допусте било какву инспекцију својих фабрика.

                  Они држе на стотине Авганистанаца као затворенике у Гвантанаму, не признајући им никакву надокнаду што су без потребе оптужени, држећи их заточене практично заувек. Управо инсистирање на имунитету од међународних кривичних судова, тај неописиви став је управо оно што сада Британија подржава. Језива хипокризија!

                Блерова гнусна послушност према том криминалном режиму САД понижава и обешћашћује ову земљу. 

Адреса

Студентски трг 15
11000 Београд

Контакт

www.sloboda.org.rs
office@sloboda.org.rs