Борисав Јовић                               
 ЕМИСИЈА ИХ НЕЋЕ РЕХАБИЛИТОВАТИ
Политика, 7.10.2017.

 У емисји о Осмој седници ЦК СК Србије, приказаној на РТС-у од 1-4 октобра, имали смо прилику да видимо свашта. Како је сукобом два најбоља партијска друга око власти дошло до политичког заокрета у исторји Србије, који нас је све скупо коштао.Да је било среће да су послушали Дражу Марковића да не бирају Милошевића за председника ЦК СК Србије све би било другачије. Чак се и сам Дража понудио да буде изабран, само да се Србија спасе. Таквог сукоба не би било и сви бисмо срећно пливали у жабокречини док би са Косова и Метохије и последњи Србин побегао под притиском. У емисији нема ни речи око чега је стварно избио спор. Гледаоцима је баачена прашина у очи од губитника на тој седници, да би себе правдали после толико година. као да их је срамота да окончају свој век поразом кји су доживели.

 Аутори емисије се нису запитали како је то било могуће да Милошевић добије огромну већину ако није био у праву. Да ли је могуће да су чланови ЦК били омађијани, да нису знали о чему се ради? Знали су добро да се не ради о ономе што поменута емисија РТС тврди,о сукобу личности,него о решавању најгорућијег српског питања, егзодусу Срба са Косова и Метохије. 

У питању је био сукоб двеју концепција решавања поменутог питања, Стамболићеве, која је као и увек била спора и неефикасна, да се српском руководству не замери, и Милошевићеве, одлучне и ефикасне, за шта је имао подлогу у претходној одлуци ЦК СКЈ, али по којој се у Србији ништа није предузимало. Није у то време у Србији постојао форум,а поготово партијски, који није био на страни Милошевића. Било је немогуће, у тадашњој политичкој атмосфери, да Милошевић не победи са огромном већином. Ту није било никакве манипулације, ту је било само лоше процене друге стране и наивног веровања да Стамболићев ауторитет може све пред собом да поруши,па и расположење грађана да за вођу прихвате онога ко поштује њихове интересе. Какав да је, али да се бори за њихове интересе. На Осмој седници није одлучивано какав је ко, него ко се за шта залаже. 

Све што је претходило седници, било је то ко се за шта заалаже. И немојмо сада да расправљамо ко је какав карактер, него ко је и колико бранио интересе оних који су стали иза новог вође.Какав је да је. Невероватно је то да они који су тада правили погрешне процене и изгубили, за толико година нису разумели о чему се радило. Поменутом емисијом, коју су очигледно сами режирали и водили,ваљда мисле да ће се рехабилитовати. Неће. Само узалудн лелечу над сопственом политичком пропашћу.


      ПОШАЉИТЕ ВАШ КОМЕНТАР ВАША МЕЈЛ АДРЕСА


ВАШЕ ИМЕ И ПРЕЗИМЕ


СУБЈЕКТ

УПИШИТЕ ВАШУ ПОРУКУ