Угледни амерички правник Едни Вилкоксон поводом убиства Председника СРЈ и Србије у                                                    Хагу                                                           ТРИБУНАЛ КРИО РЕЗУЛТАТЕ АНАЛИЗE КРВИ ОД МИЛОШЕВИЋА                                                                                        

Поводом годишњице убиства Председника СРЈ и Србије Слободана Милошевића у тзв хашком дијабуналу,замолили смо угледног светског правника Ендија Вилкоксона за одговор на питање зашто су затворске власти криле од Милошевића резултате анализа његове криви. 

Господин Вилкоксон се љубазно одазвао наа нашу молбу и одговорио: „ Према извештају судије Паркера о Милошевићевој смрти, "Рифампицин је пронађен у узорку крви од господина Милошевића 12. јануара 2006.", али Трибунал каже: " Милошевићу нису саопштени резултати до 3. марта 2006. године због тешког правног положаја у којем се др Фалке (главни медицински званичник Међународног суда) нашао на основу низоземских законских одредби које се тичу медицинске тајности. " 

Проверио сам то са холандским адвокатом (Ником Стеијненом), и он ми је недвосмислено рекао да не постоје апсолутно никакве холандске законске одредбе које се односе на медицинску поверљивост које би спречиле доктора да пацијенту каже резултат његове анализе крви. Објашњење Трибунала да Милошевићу није речено о резултатима његових анализа крви због пронађених трагова рифампицина је ординарна лаж. 

Трибунал није поштовао Милошевићева права на медицинску тајност. Из мејлова Стејт Департмента које је објавио Викилеакс знамо да је Трибунал без његове (Милошевићеве) сагласности достављао детаљне информације о његовом здравственом стању америчкој амбасади у Хагу. Из тога је јасно је забринутост коју су они тврдили да имају о његовој медицинској поверљивости потпуно неискрена. 

Чим је Трибунал сазнао да је рифампицин пронађен у Милошевићевој крви 12. јануара, требало је одмах покренути истрагу како би се утврдило како је дошло до тога. Тог дана требало је подузети заштитне мјере како би се осигурало да га нитко не трује. Зашто ништа од тога нису урадили? Они су знали за рифампицин два месеца пре него што је умро и нису ништа урадили у вези тога. Они су му ускратили резултате теста крви, а онда су лагали о томе зашто су то учинили. Шта вам то говори? 

Имали су мотив да га убију. Суђење је било катастрофално по Тужилаштво. Чињеница да су Караџићева и Младићева судска вијећа и њега ослободили од учешћа у удруженом злочиначком подухвату, даје вам предоџбу о томе колико је био слаб случај тужилаштва. Његова смрт је практично елиминисала политичку срамоту од писања пресуде која би показала колико је тужан случај тужилаштва“.  

      ПОШАЉИТЕ ВАШ КОМЕНТАР ВАША МЕЈЛ АДРЕСА


ВАШЕ ИМЕ И ПРЕЗИМЕ


СУБЈЕКТ

УПИШИТЕ ВАШУ ПОРУКУ