Прогнана и неизгубљена     

                                             ВЈЕРУЈУ                                                                                                                                                                Пише: 
МИРА МАРКОВИЋ
                     

(Последњ колумна Мире Марковић
написана за сајт Удружења  "Слобода")

Од 17. новембра 2018. године, у Паризу се догађају велике антивладине демонстрације поводом поскупљења горива.  Према саопштењу француског Министарства унутрашњих послова на тим демонстрацијама је било присутно двеста осамдест и три хиљаде људи.  У сукобу са полицијом повређено је двеста двадесет седам, од њих тешко шест. Приведено је њих сто седамнаест, а у затвору је задржано седамдесет пет.

    Од 17. новембра 2018. године, у Паризу се дога]ају велике антивладине демонстрације поводом поскупљења горива. 
Према саопштењу француског Министарства унутрашњих послова на тим демонстрацијама је било присутно двеста осамдест и три хиљаде људи. 
У сукобу са полицијом повређено је двеста двадесет седам, од њих тешко шест. Приведено је њих сто седамнаест, а у затвору је задржано седамдесет пет. 
Истог дана су одржане антивладине демонстрације у Ирану. 
Портпарол француског Министарства иностраних послова је поводом тога изјавио да је Француска забринута због хапшења и повреда које су се догодиле у Ирану у сукобу са полицијом. 
Укупно ухапшених је било триста четрдест. 
Осуђујући мере полиције портпарол француског Министарства спољних послова је нагласио да је „Право на протесте основно право“. 
Светом још увек владају земље чија је економска, војна и политичка моћ супериорна. На основу те супериорности оне дефинишу правила планетарне игре. 
Оне одређују цивилизацијске стандарде, оне их примењују по свом нахођењу и оне уводе санкције или репресије према онима који их не поштују а у складу са својим интересима. 
А истовремено, декларативно либерализација, демократизација, па и хуманизација, су Вјерују почетка двадесет првог века. 
Али, као и свако досадашње Вјерују његови идеолози их се држе само онако и само онолико колико им то одговара, а за Вјерују опредељени или на Вјерују принуђени верници држе га се онако и онолико колико их на то принуди страх од одмазде за нелојалност према Вјерују од стране његових идеолога и егзекутора. 
Од кад постоји свет однос према њему зависи од интереса оних који о њему одлучују. 
Свет ће егзистирати и мењати се онако и онолико колико то буде одговарало материјалним и осталим интересима оних који могу да их штите тако што располажу средствима насиља, јединим и за сада довољним, регулатором односа који постоје између припадника мислеће врсте на земљи.


                ПОШАЉИТЕ ВАШ КОМЕНТАР ВАША МЕЈЛ АДРЕСА


ВАШЕ ИМЕ И ПРЕЗИМЕ


СУБЈЕКТ

УПИШИТЕ ВАШУ ПОРУКУ