free web maker

СРБИЈА НИКАДА НЕЋЕ ЗАБОРАВИТИ МИЛОШЕВИЋА

Тадашњи државни органи Борис Тадић и Војислав Коштуница нису дозволили чак ни да се сахрани онако како то доликује државнику. Међутим, без обзира на све забране Слободана је испратило пола милиона грађана - ррекао је између осталог за лист "Данас" Милутин Мркоњић,

– Србија никада неће заборавити Слободана Милошевића. И данас када пролазим Србијом, видим да је више од 50 одсто људи оријентисано ка његовим идејама.

* Верујете ли у истинитост саопштења Хашког трибунала како је умро Милошевић? 
– Не верујем. Хашки трибунал лаже, по налогу западних партнера. Милошевић је убијен у Хагу и те тврдње темељим на основу лекарских налаза, страних и наших лекара. Имамо комплетирану документацију. Објавићемо све то једног дана. 
 
  На питање зашто дугогоишњи савезници народњаци нису дозволили повратак породице у Србију, Мркоњић је рекао: 
– Замерам ја то свим властима од Петог октобра наовамо. И не само што им замерам што нису омогучили Милошевићевој породици да се врати, већ и да он сам буде сахрањен као државник, како и заслужује. Породица му је подига две бисте у дворишту, испод липе, њихове породичне куће, али држава је била дужна да обезбеди испраћај Милошевићу, као бившем председнику. Убеђен сам да ће једнога дана доћи време, када се сви наши владари изређају, да дође и на њега ред. 
Шта се догодило са вашом иницијативом о подизању споменика Милошевићу. Да ли је ти негде запело и ко кочи?
– Нисмо још добили ни негативан, ни позитиван одговор, али верујем да се разматра. Верујем да ће град испоштовати наш захтев. 
Многи верују да би Србија била слободнија и боља земља да није било Милошевића. 
– Србија би раније била поробљена земља да није било њега. Он је спасао Србију и оставио темеље у Резолуцији 1244 и у Дејтонском споразуму, којим је омогућено формирање Републике Српске. Нажалост власти после Петог октобра нису учиниле ништа да правилно искористе Резолуцију 1244. Нек направе боље ако могу данас. 

Адреса

Студентски трг 15
11.000 Београд, Србија

Контакт

www.sloboda.org.rs
E-mail office@sloboda.org.rs