bootstrap html templates

Одржана изборна Скупштина Удружења "Слобода"

ПРОФ ДР МИЛАН ЈАНИЋ ПРЕДСЕДНИК

            Удружење „Слобода“,одржало је у уторак 5.марта, у великој сали градске општине Стари град у Београду, Изборну Скупштину (председавао Милош Ђошан) на којој се бирало руководство.

        За новог председника Скупштине изабран је једногласно проф.др.Милан Јанић, уместо Момира Булатовића који је у међувремену преминуо.Нови потпредседници су :генерал Спасоје Смиљанић, др.Смиља Ђуровић,проф.др . Бранко Ракић и Емило Лабудовић.

        Слободан Лазаревић је изабран за председника Управног одбора а Никола Шаиновић,Љиљана Милановић и Драган Радевић за потпредседнике.Нови чланови Управног одбора су:Андрија Игић,Јована Димитријевић,генерал др.Лука Кастратовић,проф.др Милош Лабан,проф.др. Александар Растовић,проф.др.Горан Пузић, Ратко Крсмановић, Миљкан Карличић, Драгољуб Кочовић, генерал Милош Ђошан, Томица Миленковић, Митар Миливојевић,Ферид Хамидовић и проф.др.Урош Шуваковић.  

        За председника Надзорног одбора изабран је Никола Ђулизбарић а за за чланове Божо Рајковић и Вукашин Нићифоровић .  

        У веома плодној и садржајној дискусији у којој су учествовали : Милош Ђошан,Снежана Алексић,Александар Растовић,Никола Шаиновић, Ненад Станић,Лука Кастратовић и Драгомир Вучићевић,истакнуто је да се „Слобода „бори за истину и правду слободних и равноправних људи,баштинећи родољубиве идеје .Због тога је изузетно важна визија њеног деловања и култура сећања на грандиозно дело које је оставио председник Слободан Милошевић, кроз разноразне манифестације, као што су округли столови,трибине,тематске конференције. 

        У деловању „Слободе“,веома је важна упорност и систематичност у доказивању истине о Слободану Милошевићу и његовом деловању у једном од најтежих раздобља српске историје.У том смислу веома је важна издавачка делатност Удружења, кроз сећања и документа живих актера тих догађаја. 

        Промене које су се догодиле у свету и у Србији,намећу потребу да наше Удружење стално дограђује принципе свог деловања,организациона решења,као и да своје активности прилагођава новим условима борбе за остварење Резолуције 1244,којом се Космет цементира као неодвојиви део Србије и Дејтонског споразума којим је створена Република Српска,што су тековине за које се залагао и спровео их Слободан Милошевић.  


Адреса

Студентски трг 15
11000, Београ
д

Контакт

www.sloboda.org.rs
office@sloboda.org.rs